Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 18:15 - Разграждане на органични мазнини
Автор: mazninite Категория: Технологии   
Прочетен: 5805 Коментари: 0 Гласове:
0



ФИРМА ЕКО МАКС БИО

"БИОТЕХНОЛОГИИ ЗА ЕДИН ПО-ЧИСТ СВЯТ"

www.ekomakc.com

  Биоензимен Препарат SUKAClean-GR/C  Зa

Разграждане на органични мазнини  

     SUKAClean-GR/C е биоензимен препарат за разграждане на органични мазнини в мазноуловители, колектори, шахти, утайници, септични ями, канализационни системи и др. места където се натрупват мазнини.

image

1. ВЪВЕДЕНИЕ:

 SUKAClean-GR/C  е прахообразен препарат на базата на микроорганизми, ензими и хранителни компоненти, който разгражда и усвоява мазнини, целулоза, нишесте, повърхностно-активни вещества и други.

SUKAClean-GR/C  е предназначен за третиране на мазниноуловители, колектори и тръби на канализационни системи.

 SUKAClean-GR/C,  е най-мощната комбинация от ензими и бактерии, предлагана  на пазара за разграждане на мазнини в канализационната мрежа на урбанизирани територии, където не се допуска заустване на производствени отпадъчни води, които не отговарят на нормите за максимално допустими концентрации на вещества съгласно  Наредба № 7 от 2000 г. за условията и реда за заустване на производствени отпадъчни води в канализационните системи на населените места (ДВ, бр. 98 от 2000 г.). Отпадъчните води от съоръжения и производствени дейности, които не отговарят на изискванията за заустване, се третират с SUKAClean-GR / C. По закон се предвиждат местни пречиствателни съоръжения преди включване на отпадъчните води в канализационната мрежа на урбанизираните територии. Тези съоръжения   се третират  с SUKAClean-GR/C.

Отпадъчните води от кухните на обществено-обслужващи обекти (ресторанти, столове и др.) се включват в канализационната система след преминаване през мазниноуловители  SUKAClean-GR/C е препарата с който трябва да се третира мазниноуловителя за да не се предизвика запушване или др. проблеми с канализацията.

  image            Мазниноуловителите
 image

(Фиг.1.) се поставят в ресторанти и столове с цел излишъка от мазнини да не премине в канализацията. Основните проблеми с тях са: нужда от често изпразване, струващо пари и време; залпово преминаване на мазнини в пречиствателната станция и съответно плащане на глоби; натрупване на миризми.
Проблемите със запушването и затлачване на отходни тръби са свързани с натрупването на хранителни отпадъци по стените на тръбите (Фиг.2.).

   image
image
 

 С времето органичните отлагания се увеличават и промивката на системата с препарати или с вода под налягане не са в състояние да отстранят отлаганията. Нещо повече, постоянната употреба на химически препарати може да повреди системата и да доведе до скъп и труден ремонт. Натрупването на органични отлагания води и до формиране на неприятни миризми, които не могат да се отстранят по никакъв начин.

     image

    Как действаSUKAClean-GR/C?  

       SUKAClean-GR/C  
е прахообразен препарат на основата на микроорганизми и ензими.

   Микроорганизмите живеят и се размножават, използвайки отпадъците  /мазнини, косми, сапун, повърхностно актовни вещества и др. органични отпадъци/, като източник на храна. За целта те произвеждат ензими, които разрушават сложните органични молекули на по-прости, които впоследствие влизат в клетките на микроорганизмите, където и завършва процеса на разграждане.  
       SUKAClean-GR/C включва липаза за разграждане на мазнини, протеаза за разграждане на протеини (каквито са месото и сиренето), амилаза за разграждане на нишесте (основен компонент в картофите, хляба и ориза), целулаза за разграждане на целулозните влакна на плодове и зеленчуци и др.

   image

      

Принцип  на работа:

 Принципа на разграждане е копиран от природата.

    Там всички органични вещества, независимо от това дали са от животински или растителен произход се разграждат по един и същи принцип и така се осъществява кръговрата на материята в природата.  
Първо ензимите, като готвачи подготвят храната за бактериите, като раздробяват дългите полимерни вериги и ги превращат в мономери за да послужат за храна на бактериите.

Всяка една бактерия изяжда толкова храна колкото е собственното и тегло за една минута. Щом има храна, бактериите се размножават /клетъчно деление/  на всеки тридесет минути.
В един грам препарат има около един трилион бактерии и на всеки тридесет минути те се удвояват при благоприятни условия. Характерно за процеса на декомпозиране на органичните вещества е, че всеки ензим работи само на един субстрад на принципа ключ ключалка.

Така, че липаза разгражда само мазнини, протеазни само протеини и т.н.

   image

 

 Предимствата на SUKAClean-GR/C :

           SUKAClean-GR/C не е химичен продукт

  • съкращава броя изпразвания на мазниноуловителя, като след няколкомесечно третиране отпада напълно нуждата от почистването му
  • премахва миризмите
  • разгражда мазнините и не ги пропуска в канализацията
  • предпазва от затлачване и „връщане” на канализацията
  • продукт без съдържание на сода или киселина, безопасен за тръби и мазниноуловители
  • екологично чист продукт, подпомагащ ефективно цялостната система за обработка на отпадъците
image
    Редовното третиране с препарат SUKACLean GR/C Ви гарантира безпроблемна работа от мивката до последната точка на канализационната система независимо от това дали сте на централна канализация или на децентрализирано обработване на отпадъчната вода.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 

    SUKAClean GR/C е биологичен продукт за разграждане на  мазнини. Процеса на биологична деградация  е 100% безопасен за човешкото здраве и напълно безвреден за природата.  

     Замърсяването ще бъде погълнато от микробите и разградено до въглероден диоксид и вода.

 
ЕКО-МАКС-БИО ЕООД 

Изключителе представител на SUKAHAN (WEIFANG) Bio-Technology Co. Ltd; BioAktiv

София, ул. Кораб планина 22, тел./факс 02/868-31-23, 02/8685519, 087 8621509 e-mail:ekomakc@abv.bg
 Продажба на биоензимни продукти  за пречистванена отпадъчни води, аквакултури, биоземеделие, биоживотновъдство, ензими за пивоварната, спиртоварната,хранителновкусовата, целулозно-хартиената, текстилната промишлености както и на екологични и биологични перилни и почистващи препарати.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mazninite
Категория: Технологии
Прочетен: 24104
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031